« Terug

Teamkwaliteiten

Een team bij Hogeschool Windesheim is aan de slag gegaan met de ontdekking van de talenten van het team. Hierbij hebben ze gebruik gemaakt van de aanpak van Luc Dewulff. Ze hebben zowel persoonlijke talenten in kaart gebracht als de talenten in het team. Vervolgens hebben ze de talenten gekoppeld aan rollen, taken en vakken. Omdat het team de eigen inzetplanning maakt, was dat makkelijk te realiseren.

Resultaten

Het team heeft elkaar op deze manier goed leren kennen doordat ze elkaar vragen stelden, feedback gaven en met elkaar reflecteerden op de individuele- en teamkwaliteiten. Zij zijn hierdoor de verschillen in het team gaan waarderen en realiseerden hoezeer ze elkaar aanvullen. Doordat het team de taken en rollen meer laat aansluiten op kwaliteiten, zijn ze efficiënter gaan werken en is er meer energie en werkplezier ontstaan.

Nanja Vos: Wij hebben ervaren dat er binnen deze organisatie veel ruimte is die je zelf kunt invullen. Gewoon doen! Bovendien raad ik ieder team aan om de diversiteit aan talenten in je team optimaal te benutten! Je hebt veel voordeel als je elkaars talenten kent en die optimaal benut. 

 

Literatuur:

 

Meer weten?

Voor meer informatie over dit voorbeeld kun je terecht bij Nanja Visser-Vos, docent en coach van de Opleiding tot Coach bij Hogeschool Windesheim.

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: