« Terug

Project Buiten

Project Buiten is een online platform voor medewerkers van hogescholen, vol met uitdagende projecten. Dit zijn tijdelijke projecten bij de eigen of een andere hogeschool. Hiermee doen medewerkers kennis, ervaring en inspiratie op of bouwen ze hun specialisme verder uit. Buiten de grenzen van de eigen werk(plek). Kortom, een Project Buiten geeft energie en houdt het werk aantrekkelijk en uitdagend!

 

Wat is Project Buiten?

Op Projectbuiten.nl vinden medewerkers projectopdrachten en stages bij verschillende hogescholen. Al die projecten zijn tijdelijk, voor enkele uren per week of misschien zelfs een periode fulltime. Door een tijdelijk project op te pakken in een andere omgeving wordt het werk afwisselender, uitdagender, leerzamer en leuker. En dat komt de ontwikkeling van de medewerker en de kwaliteit van het werk ten goede. De hogeschool profiteert er dus ook van: die kan haar medewerkers meer uitdaging en afwisseling bieden, hun persoonlijke ontwikkeling stimuleren en het werkplezier vergroten.

Hoe werkt het?

Project Buiten is gebaseerd op het principe van wederkerigheid. Hogescholen die zich aansluiten bij Project Buiten dragen enerzijds projectopdrachten en meeloopstages aan waarvoor zij gemotiveerde en gekwalificeerde mensen nodig hebben. Anderzijds geven ze de eigen medewerkers de ruimte om een Project Buiten te doen, om zo kun kennis, ervaring en energie bij een andere (of de eigen) hogeschool in te zetten. Project Buiten is bedoeld voor iedereen die bij één van de aangesloten hogescholen in loondienst werkt. Van administratief medewerker tot docent en van receptionist tot beleidsadviseur; iedereen kan met een projectopdracht of meeloopstage nieuwe kennis en ervaring opdoen, of die juist inbrengen bij een andere hogeschool. 

Waarom als hogeschool deelnemen aan Project Buiten?

Project Buiten biedt medewerkers van hogescholen afwisseling en uitdaging. Dat maakt groei en ontwikkeling mogelijk en maakt het werk leerzamer en leuker. Dit werkplezier komt ten goede aan de kwaliteit van het onderwijs. Daarnaast haal je als hogeschool enthousiaste en gemotiveerde, tijdelijke medewerkers binnen die het werkveld en de wet- en regelgeving van het hoger beroepsonderwijs goed kennen. Het platform is een concreet middel om écht werk te maken van uitdaging en ontwikkeling van medewerkers.

Doet jouw hogeschool nog niet mee aan Project Buiten?

Overtuigd van de meerwaarde van Project Buiten? Zorg er dan voor dat jouw hogeschool meedoet! Neem contact op met Esther Struijk van Zestor voor meer informatie. Wij geven graag een persoonlijke toelichting!

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: