« Terug

Nieuws

Laagdrempelig de dynamiek van een andere functie ontdekken

18 maart 2019

Vanaf vandaag kunnen medewerkers van hogescholen die deelnemen aan Project Buiten een oproep plaatsen voor het doen van een meeloopstage. Hogescholen bieden hun medewerkers zo een laagdrempelige manier om zichzelf gericht te ontwikkelen of de dynamiek van een andere functie te ontdekken. Naast het reageren op aangeboden projecten en meeloopstages is dit de nieuwste mogelijkheid die Project Buiten biedt om eens een kijkje nemen in de wereld van een ander.

 

De meeloopstage is voor alle medewerkers een kans zich te ontwikkelen en gericht vorm te geven aan de eigen ambitie. Medewerkers geven zelf aan naar wat voor meeloopstage ze op zoek zijn en voor welke periode. Eerder konden zij al reageren op aangeboden projecten en meeloopstages bij hun eigen of andere deelnemende hogescholen.

Unieke uitwisseling

Naast het plaatsen van een oproep voor een meeloopstage, kunnen medewerkers nu ook kijken wie ze kunnen laten meelopen. Zij delen hun kennis en expertise en helpen hiermee een collega die op zoek is naar een antwoord op een specifieke hulpvraag. Zelf halen ze een collega met een frisse blik binnen, die ook vaak zorgt voor nieuwe energie. Kortom: een unieke uitwisseling!

Over Project Buiten

Met Project Buiten, een gezamenlijk initiatief van hogescholen en Zestor, zetten hogescholen hun deuren open voor elkaars medewerkers. Tijdelijke projectopdrachten en meeloopstages worden niet alleen meer intern uitgezet, maar via het online platform Projectbuiten.nl voortaan ook opengesteld voor medewerkers van andere hogescholen. Het doel is kennis en ervaring delen en het plezier in werk te verhogen. Een unieke uitwisseling van kennis en expertise, waar niet alleen de medewerker zelf, maar het hele hbo van profiteert.

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: