« Terug

Nieuws

Arbeidsmarktportaal Werkenbijhogescholen.nl sterk in ontwikkeling

20 februari 2018

Het arbeidsmarktportaal Werkenbijhogescholen.nl is in 2017 flink gegroeid. Afgelopen drie jaar heeft Zestor forse inspanningen geleverd gericht op het aantrekken van bezoekers en het activeren van hogescholen. Deze inspanningen zijn succesvol gebleken, gezien de toename in het gebruik van het arbeidsmarktportaal. Hogescholen hebben in 2017 gezamenlijk 2.349 vacatures geplaatst en de website is in totaal 651.452 keer bezocht. Aan de aanbodzijde is er meer aandacht voor informatieverstrekking gericht op het werken bij een hogeschool.

 

Op steeds meer plekken is het arbeidsmarktportaal zichtbaar. De website is goed vindbaar via Google en op social media. Op dit moment gebruikt 91% van alle hogescholen Werkenbijhogescholen.nl als wervingstool.

Kennisplatform
De afgelopen jaren is daarnaast sterk ingezet op de informerende functie van de website. Via Werkenbijhogescholen.nl en de socialmedia-kanalen van het arbeidsmarktportaal is steeds meer aandacht gegeven aan de verspreiding van informatie over het werken bij een hogeschool. Dit gebeurt onder meer door blogs, sectorpagina’s, praktijkverhalen in tekst en op video, de pagina ‘over het werken bij een hogeschool’ en de verdiepende informatiepagina’s over de functies in het hbo.

Voor hogescholen genereert de website zo niet alleen extra aandacht en extra bereik voor hun vacatures. Als kennisplatform promoot de website daarnaast de sector als werkgever, en levert informatie over de arbeidsmarktmogelijkheden. Recruiters van hogescholen werken mee aan de site met het oog op samenwerking en kennisdeling tussen hogescholen.

Verdere ontwikkeling in 2018
In 2018 worden diverse werkzaamheden verkend en uitgevoerd om in te kunnen blijven spelen op de veranderende arbeidsmarkt en het daarbij behorende arbeidsmarktbeleid.

Wil je meer weten over de plannen voor 2018 en de websitestatistieken over 2017? Bekijk deze hier!


Relevante links

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: