« Terug

Ondersteunende workshops

De startperiode van nieuwe docenten wordt als een zware periode gezien. Startende docenten ervaren lang niet altijd de ondersteuning waaraan zij behoefte hebben. En dat kan beter! Daarom ondersteunt Zestor hogescholen om nieuwe docenten een vliegende start te geven. We bieden een platform voor professionals: een inspirerende plek om aan de slag te gaan met verbeterpunten en praktische ideeën rond de werving, selectie en begeleiding van startende docenten in het hbo.

Wat kun je verwachten?

Zestor ondersteunt hogescholen door een serie van maximaal drie workshops te organiseren. Deze bijeenkomsten vinden plaats op je eigen hogeschool en sluiten aan bij jouw werkzaamheden en vraagstukken. De bijeenkomsten bruisen van activiteit. Ze zijn de plek waar jullie naartoe komen om te werken, inspiratie op te doen, ideeën uit te wisselen en oplossingen voor belemmeringen te bedenken. De bijeenkomsten zijn geen training, congresmiddag of intervisiebijeenkomst, maar gericht op echte actie samen met je collega’s.

Om deze opbrengst te garanderen, worden de bijeenkomsten begeleid door een procesbegeleider, met duidelijke opdrachten en doelstellingen. Uiteraard met maximale ruimte op de inhoud, om effectief te kunnen werken aan jullie eigen uitdagingen. Op basis van een voorgesprek met een van onze adviseurs stellen we een programma op, dat passend is voor de vraagstukken op jouw hogeschool.

Doe je mee?

  • ben jij betrokken bij het werven, selecteren en/of begeleiden van nieuwe docenten (bijvoorbeeld als hrm-adviseur, leidinggevende of collega-met-opdracht)?
  • wil je actief bezig zijn met het verbeteren van jullie aanpak van de werving, selectie en begeleiding van nieuwe docenten?
  • ben je bereid te experimenteren, fouten te maken, te leren?
  • ben je op zoek naar inspiratie en collega’s om mee te sparren?
  • wil en kan je tijd en energie stoppen in deze verbeteringen?

Neem dan contact op voor een oriënterende afspraak met onze adviseur.

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: