« Terug

Nieuws

Training: Hbo-docent in beeld - INSCHRIJVING GESLOTEN

3 april 2017

Wij zijn op zoek naar hbo-docenten die het leuk vinden om met een camera op pad te gaan om het vakmanschap van collega’s in beeld te brengen. Het doel is het schetsen van een reëel beroepsbeeld van de hbo-docent tussen 57 en 67 jaar.

Houd je van filmen en vind je het interessant om het beroep van de hbo-docent tussen 57 en 67 jaar in beeld te brengen? Wil je van Frans Bromet leren zelf korte films te maken en te monteren én dit toepassen in je eigen onderwijs? En krijg je daarvoor steun (tijd en middelen) van je leidinggevende? Dan ben jij degene die we zoeken! Samen met andere geïnspireerde docenten ga je in een training van zeven dagen twee korte filmpjes maken.

Waarom?

De AOW-leeftijd is verhoogd naar 67 jaar en iedereen werkt langer door. We willen graag weten wat er speelt bij de hbo-docent in de leeftijdscategorie 57-67. Wat leeft er onder deze docenten? Waar lopen ze tegenaan? Wat gebeurt er met hun kennis en ervaring, die jarenlang is opgebouwd? Hoe blijven ze zelf groeien? En, hoe zien ze hun positie in het onderwijs tot aan hun pensioen?

Wie zoeken wij?

Zestor is op zoek naar hbo-docenten, die het leuk vinden om met de camera op pad te gaan om het vakmanschap van de ‘oudere’ collega’s in beeld te brengen. En die het maken van filmpjes willen blijven toepassen in het onderwijs. We werken in duo’s. Je geeft je dan ook samen met een collega op voor de training.

Wat gaan we doen?

Samen met een collega en filmprofessionals leer je hoe je een filmpje van een paar minuten maakt en het docentschap in beeld kunt brengen. Je leert filmen met een IPad en hoe je het filmmateriaal kunt monteren tot een korte film. Na afloop van dit traject ben je in staat om voortaan ook in je werk of daarbuiten dergelijke filmpjes te maken.

In zeven opleidingsdagen gaan we met een team van twaalf docenten en Bromet Film School 24 verschillende hbo-docenten in beeld brengen. We beginnen de opleiding met een Kick Off op 14 september 2017 en het nadenken over (jouw) docentschap en het precieze doel en op te leveren resultaat. Daarna gaan we tijdens de opleidingsdagen aan de slag met het leren van films maken. Frans Bromet en zijn team leren je de kneepjes van het vak. Je krijgt tips over het doen van research en je gaat aan de slag met het monteren van films.

De eerste opleidingsdag vindt plaats op 21 september 2017. Op 9 november heeft iedereen zijn eerste filmpje klaar. Het tweede filmpje zal eind november 2017 klaar zijn. Het maken van deze filmpjes vraagt naast de opleidingsdagen ook veel eigen tijd van je.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt steun gekregen van je leidinggevende voor het meedoen met dit traject en je hebt de afspraak dat je je filmvaardigheid ook daarna kunt inzetten in je werk als docent (en eventueel voor Zestor).
 • Met je leidinggevende goede afspraken maakt over de tijd die je nodig hebt voor het volgen van de training en het maken van de filmpjes (totaal ongeveer tien dagen). Hiervoor kun je je professionaliseringsuren inzetten.
 • Bij deelname aan het traject afspraken nakomt en de planning respecteert.
 • Affiniteit hebt met het  docentschap van de hbo-docent tussen 57 en 67 jaar en dit heel graag in beeld wilt brengen.
 • Samen met een collega de traning gaat volgen. Jullie melden je dan ook aan als duo.
 • Ervaring is niet nodig. Belangrijker is dat je ook na de opleiding in je werk als docent ten behoeve van het onderwijs films gaat maken.

Na afloop ontvang je, bij het voldoen aan de voorwaarden, een certificaat van Filmschool Bromet.

Wat biedt Zestor?

Zestor biedt de opleiding kosteloos aan. Het benodigd opleidingsmateriaal wordt niet door Zestor vergoed. Het materiaal kun je vaak lenen op je hogeschool of dienen anders aangeschaft te worden.

Wat heb je aan opleidingsmateriaal nodig? (inclusief richtprijzen)

 • Een - iPad generatie 4 of hoger, liefst 32 gb - vanaf €420, -
 • Een microfoon van Rode reporter (goed) - vanaf €159, - of Electro Voice Re50 (beste)
 • Een  iRig Pre microfoon interface - vanaf €37,-
 • Een  xlr-kabel van 3 meter - vanaf €4,-
 • Op de iPad de Pinnacle studio app - €13,- in de App Store

Planning

Kick off:  donderdag 14 september 2017 van 10.00 uur tot 14.30 uur in Utrecht.

Opleidingsdagen zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur bij Bromet Film School te IIpendam op de volgende data:

 • 21 september 2017
 • 28 september 2017
 • 05 oktober 2017
 • 02 november 2017
 • 09 november 2017
 • 29 november of 30 november 2017
 • 07 december 2017

Selectiecriteria

Wij maken een selectie op basis van de volgende criteria (in volgorde van prioriteit):

 • Spreiding onder hogescholen
 • Als duo aangemeld
 • Toestemming van leidinggevende
 • Motivatie

Benieuwd naar een voorbeeld?

Resultaat

Er worden vierentwintig hbo-docenten in beeld gebracht in korte filmpjes. De filmpjes dragen bij aan het gesprek met elkaar over het beroep van de hbo-docent van 57 tot 67 jaar. Hoe voeren deze docenten hun beroep uit? En hoe kunnen ze het docentschap zelf verder ontwikkelen? Deze filmpjes worden onderdeel van een interactief magazine. In dit magazine worden verschillende kanten en partijen belicht, om een reëel beeld te schetsen van deze groep. Ook kunnen de filmpjes online worden geplaatst op de Zestorsite en social media van Zestor.

INSCHRIJVING GESLOTEN! 
Helaas is het niet meer mogelijk om je in te schrijven voor deze training.

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: