« Terug

Nieuws

Pilot meten effectiviteit diversiteitsbeleid open voor inschrijving

15 maart 2021

In de pilot NIM wordt bij deelnemende hogescholen gemeten hoe effectief het diversiteitsbeleid is en hoe inclusief de hogeschool ervaren wordt door medewerkers. Aan de hand van de uitkomsten kan het huidige beleid verbeterd, geoptimaliseerd en vergeleken worden. De pilot wordt uitgevoerd door de NIM, de Nederlandse Inclusiviteitsmonitor. Zestor biedt vier hogescholen de kans deel te nemen.

Wat is de NIM

De NIM is een initiatief vanuit de ADG dienstengroep en de Universiteit Utrecht. Het omvat een set van instrumenten (beleidsscan en medewerkersscan) waarmee het diversiteitsbeleid en de inclusiviteit van de organisatie in kaart gebracht worden. Beide instrumenten zijn ontwikkeld op basis van inzichten uit tientallen wetenschappelijke onderzoeken en zijn op wetenschappelijke wijze gevalideerd. Op basis van de resultaten van de beleids- en medewerkersscan worden er aanbevelingen gedaan om het diversiteitsbeleid te optimaliseren. 

Deelname

De NIM wordt aangeboden aan vier hogescholen in de vorm van een pilot. De startdatum is 1 april 2021. Wil jouw hogeschool op wetenschappelijke basis inzicht verkrijgen in het huidige beleid op het gebied van diversiteit en inclusie? Meld je dan nu aan voor deze pilot. Bij meer dan vier inschrijvingen zal er geloot worden.

 

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: