« Terug

Nieuws

Eigen regie in duurzame loopbaanontwikkeling

29 oktober 2019

Langer doorwerken, vitaliteit en een leven lang leren zijn onderwerpen die steeds belangrijker worden voor hogescholen. Hogescholen staan voor de uitdaging ervoor te zorgen dat medewerkers in elke leeftijdsfase met plezier én met het gewenste resultaat aan het werk zijn. Een van de actoren om duurzame inzetbaarheid ter hand te nemen is de medewerker zelf. Maar wat hebben werknemers nodig om regie te pakken in hun duurzame loopbaanontwikkeling? En hoe kun je dit als werkgever faciliteren? Op 10 december organiseert Zestor een Kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid over dit onderwerp.

 

In deze bijeenkomst kijken we naar wat we kunnen leren van het mkb en AenO fonds Gemeenten, ervaar je spelenderwijs wat er nodig is om autonomie te stimuleren en bekijken we de gebruikservaringen van de applicatie TipTrack. Naast de inhoudelijke onderwerpen is er ruimte voor netwerken en kennisuitwisseling. Meer informatie is te vinden in het programma.

Interesse?

Meld je dan nu aan via deze link  (aanmelden kan tot 4 december). Deze bijeenkomst is open voor iedereen die meer wil weten over dit onderwerp en werkzaam is bij een van de bij ons aangesloten hogescholen. 


Het kennisnetwerk

Binnen veel hogescholen zijn er interessante ontwikkelingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Om de uitwisseling van kennis, instrumenten en ervaringen op dit thema te ondersteunen, faciliteert Zestor een kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid. Het netwerk komt twee keer per jaar bijeen. De uitwisseling van kennis en kunde over actuele gezondheidsthema’s staat centraal. Het netwerk wordt ook ingezet als klankbord of om onderzoeken uit te zetten.

Wil je meer informatie en/of je aansluiten bij dit netwerk? Neem dan contact op met Erna Luijendijk via luijendijk@zestor.nl.

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: