« Terug

Nieuws

Een kijkje achter de schermen in het hbo

5 november 2019

Hoe is het om te werken op een hogeschool? Een aantal enthousiaste hbo-docenten en collega’s in andere functies bloggen erover op Werkenbijhogescholen.nl. Een mooie manier om eens een kijkje achter de schermen te nemen. De komende periode verwelkomen we weer enkele nieuwe bloggers. Net gestart is Carolien Muijs. Zij neemt ons mee in haar ervaringen als docent Farmacologie en coördinator leerlijn Praktijkgericht Onderzoek bij Hogeschool Utrecht.

 

Carolien studeerde Farmacie aan de Universiteit Utrecht, deed een promotietraject in de neurofarmacologie in Zürich en een post-doc Celbiologie in het UMC Utrecht. Tot ze op het punt kwam dat ze zich afvroeg: ‘Ga ik verder in de academische wereld, of ga ik iets heel anders doen?’ De industrie in bijvoorbeeld als onderzoeker, of… het onderwijs in. Uit een loopbaanworkshop kwam het antwoord: het zou zonde zijn om níet het onderwijs in te gaan! Nu werkt ze alweer twaalf jaar met heel veel plezier in het hoger beroepsonderwijs.

Zoveel meer dan jullie zien

In haar eerste blog reageert ze op de reactie van haar studenten op de keuze om onderwijs te gaan geven, want 'U kunt toch zoveel meer!'. Benieuwd naar haar reactie? Lees de blog 'Zoveel meer dan jullie zien'.

Wil je meer weten over Carolien? We onderwierpen haar aan een interview


Werkenbijhogescholen.nl

Werkenbijhogescholen.nl is hét landelijk arbeidsmarktportaal van alle hogescholen. Op het arbeidsmarktportaal vinden bezoekers niet alleen vacatures van hogescholen, maar ook meer informatie over het werken in het hbo. Werkenbijhogescholen.nl is een initiatief van Zestor.

Naar Werkenbijhogescholen.nl

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: