« Terug

Nieuws

E-learning Begeleidingsvaardigheden voor (intern) werkbegeleiders

21 april 2021

Speciaal voor (toekomstige) werkbegeleiders van medewerkers met een beperking heeft Zestor een e-learning ontwikkeld. In samenwerking met vijf hogescholen is, aan de hand van de behoeftes van werkbegeleiders, de inhoud samengesteld. De online module is bedoeld om meer zicht te krijgen op de rol van begeleider en actief te oefenen met begeleidingsvaardigheden.

 

De e-learning bestaat uit theorie en twee grote praktijkcasussen gericht op begeleidingsvaardigheden. Daarnaast is een aantal podcasts met ervaringsdeskundigen te beluisteren. 

De e-learning is ontwikkeld in samenwerking met een klankbordgroep bestaande uit enthousiaste projectleiders en specialisten van een vijftal hogescholen (Haagse Hogeschool, Hogeschool Rotterdam, Fontys, HAN en de Hogeschool van Amsterdam). Naast de specialisten zijn ook een aantal werkbegeleiders, een jobcoach en een psycholoog geraadpleegd voor input. 

Hogescholen hebben de rol van intern werkbegeleider in het leven geroepen om plaatsing van kandidaten met een arbeidsbeperking te laten slagen. De Participatiewet heeft als uitgangspunt dat iedereen die kan werken begeleid wordt naar werk. Naar aanleiding van deze wet hebben werkgevers in een sociaal akkoord afgesproken 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren. Een deel hiervan komt voor rekening van hogescholen. Het gaat hier om mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking. De e-learning dient ter ondersteuning van hun (intern) werkbegeleiders.

Deelnemen?

Ben je (intern) werkbegeleider van een kandidaat met een beperking of wil je dat worden en heb je interesse om de e-learning te volgen? Dan kun je via Zestor een licentie aanvragen. 

 

 

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: