« Terug

Werkdrukconferentie voor docenten

Werkdruk in het hbo is een thema dat hoog op de agenda staat. Ook binnen de cao-hbo hebben partijen afspraken gemaakt over het terugdringen van werkdruk. Op initiatief van Wim Borghuis (docent Hogeschool Utrecht en consulent bij de AOb) organiseren de AOb en Hogeschool Utrecht een werkdrukconferentie voor docenten van alle hogescholen. Ben je docent binnen een hogeschool en ben je benieuwd naar de laatste inzichten op het thema werkdruk, dan ben je van harte welkom.

Programma

De middag start met een uitleg over de achtergrond van de afspraak in de cao-hbo, door Douwe Dirk van der Zweep, bestuurder AOb. Hierna komt  een bestuurder van Hogeschool Utrecht aan het woord over hun aanpak bij het terugdringen van werkdruk. Onze gastspreker is Laudry van der Meer, gedragswetenschapper en organisatiedeskundige bij TNO. Jac Christis van de Hanzehogeschool zoomt vervolgens in op een diagnostisch instrument voor de aanpak van werkdruk in onderwijsteams en ‘slimmer organiseren’. Er wordt een interactieve workshop verzorgd door het StressCentrum en ter afsluiting is er een netwerkborrel. Het definitieve programma volgt binnenkort.

Voor wie?

Deze conferentie is bedoeld voor docenten van alle hogescholen. Ook vertegenwoordigers van de vakbonden zijn van harte welkom.

Schrijf je nú in!

Heb je zin in een inspirerende en leerzame middag rondom dit thema, dan ben je van harte welkom. Aanmelden kan via de site van de AOb.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jony van der Woude.

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: