« Terug

Werkdruk en MR, wat weet jij hierover?

 

Wat weet jij eigenlijk over werkdruk en de rol van de MR? Dinsdag 22 september organiseert Zestor van 15.00 - 16.00 uur een online kennismaking op dit thema.

Werkdruk is een complex onderwerp binnen hogescholen en speelt op alle niveaus (de medewerker, het team en de organisatie). De MR heeft een belangrijke rol en is gesprekspartner op alle niveaus. De medezeggenschap heeft diverse rechten op dit thema, en moet betrokken worden bij beleid om werkdruk te verlagen (als dit is vastgesteld). Om medezeggenschapsraadsleden te ondersteunen bij deze belangrijke taak organiseren wij een online bijeenkomst om kennis en expertise te vergroten.
 

Programma
 

 • Welkom en opening
   
 • Minicollegeover werkdruk in het hbo, en hoe daarmee om te gaan 
  Josje Dikkers (lector bij Hogeschool Utrecht) 
   
 • Het belang van MR en het thema werkdruk en toelichting op de stimuleringsregeling '(Mede)zeggenschap over werkdruk'
  Gerrit Karssenberg (UnieNFTO)
 • Ruimte voor vragen aan Josje en Gerrit
   
 • Lancering e-learning Werkdruk en MR
  Zestor lanceert de gloednieuwe e-learning over werkdruk voor MR-leden. Hierin leren MR-leden meer over werkdruk en de invloed van de MR. Esther Struijk (E's Learning) geeft een korte rondleiding door de e-learning en beantwoordt jullie vragen.

Voor wie?

Deze online bijeenkomst is met name bedoeld voor MR-leden en HRM'ers van hogescholen. Maar andere geïnteresseerden uit het hbo zijn ook van harte welkom.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan via de aanmeldknop bovenaan deze pagina. Op de dag zelf ontvang je van ons een link naar de online omgeving (Microsoft Teams).
 

 

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: