« Terug

Themabijeenkomst: Diversiteit, hoe dan?

Een diverse werkvloer is een betere afspiegeling van de samenleving, maakt organisaties weerbaarder, zorgt voor meer creativiteit en heeft een positief effect op zelfontwikkeling. En als we het hebben over diversiteit op de werkvloer, dan hebben we het over de verscheidenheid aan medewerkers binnen één organisatie. En dan niet alleen over verschillen in geslacht en cultuur, maar ook over bijvoorbeeld leeftijd en kennis.

Het creëren van een divers personeelsbestand vraagt een bewuste inzet van wervings- en selectieprocessen. Als verantwoordelijke voor de invulling van vacatures sta jij aan het beginpunt waar diversiteit en recruitment samenkomen. Hiermee vervul je een belangrijke sleutelpositie om diversiteit te bevorderen. Maar hoe doe je dit? En hoe vertaal je dit naar de dagelijkse praktijk?

Tijdens deze bijeenkomst worden praktische tips en tricks gedeeld. Je krijgt inzicht in welke mechanismen ten grondslag liggen bij het aannemen van talent. Met een opdracht wordt bewustwording gecreëerd rond vooroordelen als endownment bias (huidige werknemers disproportioneel meer waarderen dan nieuwe) en unconscious bias (onbewuste vooroordelen). En er worden best practices gedeeld; hoe gaan andere hogescholen hiermee om? Wat zijn hun ervaringen?

Wat kun je verwachten?

Er wordt  een keynote verzorgd door Machteld de Jong, lector van de onderzoekslijn diversiteitsvraagstukken bij Inholland. Zij verkent met ons het thema ‘diversiteit en inclusiviteit’ en zal een beeld schetsen hoe het hbo ervoor staat en wat hogescholen te doen staat. Ook geeft ze inzicht in de theoretische bias perspectieven en krijgen we een inkijkje in haar eigen ‘diverse’ team.

Daarnaast hebben we een interactief programma samengesteld, waarbij je door middel van break-out sessies aan de slag gaat met deze onderwerpen. Deze sessies worden verzorgd door Aliya Celik, programmamanager diversiteit en inclusiviteit aan de HvA en Wil IJzereef, projectleider inclusief HRM-beleid aan de Haagse Hogeschool.

Voor wie?

Deze themabijeenkomst is vooral bedoeld voor recruiters, wervingsadviseurs, HR-adviseurs en HR-businesspartners van hogescholen.

Deelname is uitsluitend bestemd voor medewerkers van hogescholen die aangesloten zijn bij de Vereniging Hogescholen.

Aanmelden (extra bijeenkomst)

Voor deze datum hebben we helaas al het maximale aantal deelnemers bereikt. Wij overwegen om de bijeenkomst nogmaals te organiseren.

Wil je ook op de lijst komen voor een eventuele extra bijeenkomst?

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Judith van der Mey.

 

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: