« Terug

Themabijeenkomst: Diversiteit, hoe dan?

Een diverse werkvloer is een betere afspiegeling van de samenleving, maakt organisaties weerbaarder, zorgt voor meer creativiteit en heeft een positief effect op zelfontwikkeling. En als we het hebben over diversiteit op de werkvloer, dan hebben we het over de verscheidenheid aan medewerkers binnen één organisatie. En dan niet alleen over verschillen in geslacht en cultuur, maar ook over bijvoorbeeld leeftijd en kennis.

Het creëren van een divers personeelsbestand vraagt een bewuste inzet van wervings- en selectieprocessen. Als verantwoordelijke voor de invulling van vacatures sta jij aan het beginpunt waar diversiteit en recruitment samenkomen. Hiermee vervul je een belangrijke sleutelpositie om diversiteit te bevorderen. Maar hoe doe je dit? En hoe vertaal je dit naar de dagelijkse praktijk?

Tijdens deze bijeenkomst worden praktische tips en tricks gedeeld. Je krijgt inzicht in welke mechanismen ten grondslag liggen bij het aannemen van talent. Met een opdracht wordt bewustwording gecreëerd rond vooroordelen als endownment bias (huidige werknemers disproportioneel meer waarderen dan nieuwe) en unconscious bias (onbewuste vooroordelen). En er worden best practices gedeeld; hoe gaan andere hogescholen hiermee om? Wat zijn hun ervaringen?

Voor wie?

Deze themabijeenkomst is vooral bedoeld voor recruiters, wervingsadviseurs, HR-adviseurs en HR-businesspartners van hogescholen.

Deelname is uitsluitend bestemd voor medewerkers van hogescholen die aangesloten zijn bij de Vereniging Hogescholen.

Save the date!

Reserveer 17 november 2020 alvast in je agenda. Een uitnodiging met het definitieve programma en een aanmeldmogelijkheid volgt in september 2020. 

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Judith van der Mey.

 

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: