« Terug

(Mede)zeggenschap over de flexibele schil

In de nieuwe cao-hbo zijn een aantal afspraken gemaakt, waarbij de medezeggenschap meer taken krijgt. Eén van die afspraken is dat het percentage flexibele contracten en de daarbij behorende contractvormen in overeenstemming met de medezeggenschap wordt bepaald. Wat zijn belangrijke zaken om mee te nemen bij het bepalen van dit percentage? Waar kun je op letten als MR? Tijdens deze bijeenkomst delen verschillende sprekers hun inzichten en kun je kennis en ervaringen uitwisselen met collega MR-leden van andere hogescholen.  

Programma

We starten de bijeenkomst met een uitleg over de achtergrond van de afspraak in de cao-hbo, door Roelf van der Ploeg, bestuurder AOb. Daarna is het woord aan Gijs Jacobse, bestuurder UnieNFTO. Hij geeft uitleg over het bepalen van risicoprofielen; wat is essentieel om mee te nemen bij het nadenken over de flexibele schil? Hierna krijgen de deelnemers de gelegenheid om vragen te stellen of een casus in te brengen. De dilemma’s die daarbij naar voren komen, vormen het onderwerp voor een debat, dat begeleid wordt door Frits Bloemhuis van het Debatbureau. Het definitieve programma ontvang je na aanmelding via de mail.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is specifiek bedoeld voor MR-leden en OR-leden van hogescholen en vakbondsbestuurders. 

Schrijf je nú in!

Heb je zin in een inspirerende en leerzame middag rondom dit thema, dan ben je van harte welkom. Aanmelden kan via de knop bovenaan deze pagina.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. Na aanmelding gaan we wel uit van je komst.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jony van der Woude.

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: