« Terug

(Mede)zeggenschap over de begroting

De MR heeft instemmingsrecht op de hoofdlijnen van de begroting. Wat heb jij als raadslid nodig om voldoende in je comfortzone te komen om mee te denken met de begroting en de strategische keuzes die daaraan ten grondslag liggen? Wat zijn de goede vragen om te stellen? Kom 11 april naar onze bijeenkomst en neem de begroting en het (meerjaren)strategie van je hogeschool en/of instituut of faculteit mee, dan gaan we er samen met deskundige begeleiders mee aan de slag.

Programma

In een aantal stappen nemen Arnold van der Horssen (AOb) en Cornelis Geldof (Vereniging Hogescholen) je deze middag mee door de begroting, de visie en het beleidsplan van je eigen hogeschool: waar moet je op letten? Hoe breng je zaken in verband met elkaar? Het doel is om de medezeggenschap te laten zien welke samenhang er bestaat tussen het beleid van de hogeschool en de begroting, en wat haar rol is in dit proces. Tijdens deze workshop zul je ervaren dat financiële deskundigheid niet het belangrijkst is voor het begrotingsproces. 

Voor wie?

Deze bijeenkomst is specifiek bedoeld voor MR-leden en OR-leden van hogescholen (zowel deelraden als centrale raden) en vakbondsbestuurders. 

Schrijf je alvast in!

Aanmelden kan via de knop bovenaan deze pagina.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. Na aanmelding gaan we wel uit van je komst.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jony van der Woude.

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: