« Terug

HRD Leerplatform

Op 27 mei vindt de eerste bijeenkomst plaats van het HRD Leerplatform. De bijeenkomst start met een plenaire werkplaats, waarin één inhoudelijk HRD thema centraal staat. Op 27 mei is dit het thema 'Grondtonen van leren', verzorgd door gastspreker Manon Ruijters. Dit ochtendprogramma is voor een breder publiek toegankelijk. Na de lunch worden de diverse leergroepen gevormd en gaan deelnemers in hun groep naar keuze aan de slag. Om aan het middagprogramma deel te nemen, dien je je op te geven voor deelname aan het HRD Leerplatform.

Programma 27 mei 2019

De bijeenkomst start met een plenaire werkplaats, waarin één inhoudelijk HRD thema centraal staat. We zijn verheugd dat we voor het ochtenprogramma gastspreker Manon Ruijters kunnen verwelkomen. Zij verzorgt een werkplaats met als titel:

Grondtonen van leren
Het organiseren van leren en ontwikkelen is aardig in ontwikkeling. Dat we er niet komen met formeel leren is algemeen geaccepteerd. In het huidige denken speelt het informele leren een grote rol, maar dat roept ook vragen op: kun je het organiseren en hoe dan? In deze bijeenkomst maken we twee slagen. We vervangen het tweeluik formeel en informeel door denken over professionalisering en professionaliteit en onderzoeken de grondtonen van het leren, die helpen alle vraagstukken in organisaties met een passende vorm van leren te beantwoorden.

Na de lunch worden de diverse leergroepen gevormd en gaan deelnemers in hun groep naar keuze aan de slag. Om hieraan deel te nemen, dien je je op te geven voor deelname aan het HRD Leerplatform.

Over het leerplatform

Het HRD Leerplatform vloeit voort uit de succesvolle masterclasses HRD die Zestor in 2018 heeft georganiseerd. Doel van het HRD Leerplatform is om met elkaar onderwerpen en vraagstukken uit de HRD praktijk van hogescholen uit te diepen, om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Daarbij staan vernieuwingen in het vakgebied en de ontwikkelingen en veranderingen op de hogescholen centraal.

Geïnspireerd op de presentatie van Marian Thunissen (lector Dynamische talentinterventies Fontys) over Onderwijsinnovatie in het hbo op 5 februari 2019, heeft een groep deelnemers van diverse hogescholen die dag de opzet en de leeragenda van het leerplatform vormgegeven.

Voor wie?

Het leerplatform staat open voor HRD-deskundigen met minimaal 5 jaar ervaring, die zich vooral bezighouden met veranderkundige opdrachten op strategisch en tactisch niveau binnen een hogeschool. Deelname aan het leerplatform betekent dat je aanwezig bent op de vier bijeenkomsten in de periode mei 2019 – mei 2020. We vragen van jou een actieve bijdrage tijdens deze dagen en wellicht ook daarbuiten. Vorm en inhoud daarvan bepalen we in de leergroepen in overleg met elkaar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via leerplatform-hrd@zestor.nl

Inschrijven voor het open ochtendprogramma?

Het ochtendprogramma  (tot 12.45 uur inclusief lunch) van de bijeenkomst op 27 mei staat open voor inschrijving voor alle geïnteresseerden uit het hbo. Via de aanmeldknop hierboven kun je je hiervoor opgeven. Ook aan de deelnemers aan het leerplatform vragen we om je voor deze bijeenkomst in te schrijven. Hier kun je dan aangeven, dat je ook aan het middagprogramma deelneemt.

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: