« Terug

In gesprek over werkdruk

In de cao-hbo 2018-2020 is afgesproken dat alle hogescholen binnen één jaar beleid moeten formuleren op het gebied van werkdruk, in overleg met de medezeggenschap. Wat is er nodig om effectief beleid te maken, implementeren en evalueren? Hoe verhouden praktijk en beleid zich tot elkaar? En welke rol pak je als MR hierin? Tijdens deze bijeenkomst delen verschillende sprekers hun inzichten en kun je kennis en ervaringen uitwisselen met collega MR-leden van andere hogescholen.

Programma

We starten de bijeenkomst met een uitleg over de achtergrond van de afspraak in de cao-hbo, door David Bruning bestuurder CNV en bestuurslid Zestor. Maartje Bakhuys Roozeboom, mede-ontwikkelaar van de Werkdruk Wegwijzer van TNO, gaat in haar lezing in op feiten en fabels over werkdruk, oorzaken van werkdruk in het onderwijs en hoe je er grip op krijgt met de Werkdruk Wegwijzer. Twee hogescholen komen vertellen over de praktijk op de werkvloer. En, er is voldoende ruimte voor discussie en het stellen van vragen. Onze dagvoorzitter is Colette Alberts van Aeres Hogeschool. Het definitieve programma ontvang je een week voor de bijeenkomst via de mail.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is specifiek bedoeld voor MR-leden en OR-leden van hogescholen en vakbondsbestuurders. 
De bijeenkomst is de eerste in een reeks van drie bijeenkomsten in de eerste maanden van 2019. De andere twee zullen gaan over de rol van de MR bij de begroting en de flexibele schil van hogescholen.

Kosten

Zestor biedt de bijeenkomst kosteloos aan.  

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jony van der Woude.

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: