« Terug

GEANNULEERD: (Mede)zeggenschap over de flexibele schil

In de nieuwe cao-hbo is de afspraak gemaakt dat het percentage flexibele contracten en de daarbij behorende contractvormen in overleg met de medezeggenschap worden bepaald. Wat zijn belangrijke zaken om mee te nemen bij het bepalen van dit percentage? Waar kun je op letten als MR? Tijdens deze bijeenkomst delen verschillende sprekers hun inzichten en kun je kennis en ervaringen uitwisselen met collega MR-leden van andere hogescholen.  

Wegens te weinig aanmeldingen is deze bijeenkomst helaas geannuleerd.

 

Programma

We starten de bijeenkomst met een uitleg over de achtergrond van de afspraak in de cao-hbo, door Roelf van der Ploeg, bestuurder AOb. Daarna is het woord aan Gijs Jacobse, bestuurder UnieNFTO. Hij geeft uitleg over het vaststellen van risicoprofielen; wat is essentieel om mee te nemen bij het nadenken over de flexibele schil? Hierna volgt een praktijkverhaal van de Hogeschool van Amsterdam, waarbij de HRM-directeur en een lid van de MR laten zien hoe verschillende dilemma's van invloed zijn op de omvang van de flexibele schil. De deelnemers krijgen vervolgens de gelegenheid om hierover onderling en met de experts in discussie te gaan. 

Voor wie?

Deze bijeenkomst is specifiek bedoeld voor MR-leden en OR-leden van hogescholen (zowel deelraden als centrale raden) en vakbondsbestuurders. 

Schrijf je nú in!

Heb je zin in een inspirerende en leerzame middag rondom dit thema, dan ben je van harte welkom. Aanmelden kan via de knop bovenaan deze pagina.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. Na aanmelding gaan we wel uit van je komst.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jony van der Woude.

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: