« Terug

#3 Haal meer uit teamwerk

Investeren in teamontwikkeling is dweilen met de kraan open, als de randvoorwaarden voor effectief teamwerk ontbreken.

Waar gaan we het over hebben?

Bijna iedereen in het hbo werkt in tenminste één team en velen in meerdere teams tegelijkertijd. Vrijwel al het werk wordt in teams uitgevoerd en dat is geen garantie voor goede resultaten. In deze sessie gaan we met dit gegeven aan de slag. We focussen op drie aspecten:

  1. Het inrichten van teams volgens drie randvoorwaarden voor effectief teamwerk.
  2. Het ontwikkelen van teams door het voeren van een professionele dialoog.
  3. Hoe leiderschap effectief teamwerk kan belemmeren en bevorderen.

We bieden kennis vanuit onderzoek en vertalen die kennis samen met de deelnemers naar hun eigen praktijk.

Globaal programma van deze sessie

We starten met het inrichten van teams. Aan welke randvoorwaarden moet dat voldoen en hoe kun je dat realiseren in de praktijk? De opleiding journalistiek van de CHE licht toe hoe zij dit hebben gedaan.
Als de randvoorwaarden op orde zijn, hoe kun je teams dan ondersteunen in hun teamontwikkeling? Welke interventies kun je inzetten en hoe doe je dat? We oefenen met het voeren van een professionele dialoog voor teamontwikkeling. En we verkennen met elkaar, welk type leiderschap behulpzaam is voor teams en hoe leiderschap en ‘zelfsturende teams’ zich tot elkaar verhouden.

Deze sessie levert naast (nieuwe) kennis ook concrete ideeën en handvatten op voor het verbeteren van teamwerk in de eigen praktijk.

 

Gasten

Arjan van Vugt_0.pngArjan van Vugt & Bart Noorlander Bart Noorlander.png

Arjan (directeur opleiding Journalistiek aan de CHE) en Bart (voorzitter Curriculumteam Journalistiek) vertellen op welke wijze het onderwijs leidend was voor de organisatie-inrichting en hoe de verschillende teams binnen de opleiding ‘zelforganiserend’ zijn en samenwerken.

 

 

Peter van dijk.pngPeter van Dijk 

Peter is teamcoach bij de HvA Academie. Hij draagt graag bij aan het onder ogen komen én afscheid nemen van déja vu ervaringen binnen teams en organisaties en doet dit met humor, snelheid en verrassende invalshoeken. 
Meer weten over Peter?

 

 

Daniel van MiddelkoopDaniel van Middelkoop.png

Daniel is sinds 2018 lector Teamprofessionalisering aan de Hogeschool van Amsterdam en begeleidt sinds 2015 teams in het hoger en middelbaar onderwijs in hun ontwikkeling via actie-onderzoek.
Meer weten over Daniel?

 

 

 

Moderator

Iedere sessie heeft een moderator/voorzitter die de verbindingen legt naar het thema van de dag en de onderwerpen van de andere sessies, tijd bewaakt, ruimte maakt voor energie en inspiratie, sprekers introduceert en de opbrengst in de gaten houdt. Voor deze sessie is dit:

Karin Derksen.pngKarin Derksen 

Karin promoveerde in 2016 op effectief samenwerken in teams. Als zelfstandig adviseur combineert ze het werken aan en onderzoeken van team- en leiderschapsvraagstukken in de zorg en het onderwijs.
Meer weten over Karin?

 

 

 

GESLOTEN
Inschrijven voor deze sessie is helaas niet meer mogelijk. Het maximaal aantal deelnemers is bereikt.
Je kan je nog wel inschrijven voor de wachtlijst, via info@zestor.nl (graag aangeven voor welke sessie je op de wachtlijst wilt). 

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: