« Terug

Seminar - 'Druk van je werk'

Er is meer aandacht nodig om de aanpak van werkdruk in de onderwijssector aan te pakken. Dit blijkt uit recente controles die de Inspectie SZW heeft gehouden, onder meer bij onderwijsorganisaties. Hoe kun je voorkomen dat mensen uitvallen, hoe zet je iedereen in zijn kracht? En wie is hier verantwoordelijk voor, werknemer of werkgever? Tijdens dit seminar gaan we in op het voorkomen van uitval en het stimuleren om met minder werkdruk en meer werkplezier aan het werk te kunnen. Veel goede praktijkvoorbeelden en tools passeren hierbij de revue.

 

Programma
 

 • Ochtend
  Het seminar staat onder leiding van dagvoorzitter Huub Pennock van de Goede Praktijk. Na de opening wordt je door Daniël Krikke meegenomen in 'Project Burn-out', gericht op het terugdringen van het hoge percentage burn-out in Nederland. De missie van het project is om organisaties én particulieren te ondersteunen in het ontwikkelen van effectieve coping strategieën en een gezonde werkcultuur. Vervolgens neemt Babette Bronkhorst van Stichting IZZ je mee in een succesvol praktijkvoorbeeld uit de zorg, waarbij ingegaan wordt op het effect van een gezond en veilig organisatieklimaat op het ontstaan van werkdruk.
   
 • Workshoprondes
  In de workshoprondes kun je je laten bijpraten over diverse initiatieven van binnen en buiten het hbo. Wat levert de aanpak van Hanzehogeschool Groningen om te komen tot een positievere werk(druk)beleving op? Hoe zorgt Hogeschool Rotterdam voor een open dialoog over eigenaarschap van werkdruk? Op welke wijze kunnen tools als Tiptrack en Stressjam bijdragen aan het verminderen van (werk)stress? En hoe voer je eigenlijk goede verzuimgesprekken?
   
 • Middag
  Na de lunch duiken we de evolutie in. Hoe komt het dat ons biologische stresssysteem de grootst mogelijke moeite heeft de snelle veranderingen in onze leefomgeving bij te houden. Wilma Rek en Witte Hoogendijk, auteurs ‘Van Big bang tot burn-out’, nemen ons mee. We sluiten de dag af met een discussie met een panel van experts en de zaal. Zijn oorzaken, aanpak en verantwoordelijkheden na deze dag duidelijk?
   

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor alle professionals uit het hbo.

Aanmelden

Aanmelding is gesloten.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. Na aanmelding gaan we wel uit van je komst. 

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Erna Luijendijk (070 3122 636), luijendijk@zestor.nl.

 

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: