« Terug

Open ochtend Masterclass HR(D): Toekomstgericht HRD

Trends en ontwikkelingen op het gebied van organisatieontwikkeling volgen elkaar snel op. Hogescholen gaan daar op verschillende manieren mee om. Je rol als strategisch partner vanuit HR(D) verandert daarmee ook. Tijdens deze open ochtend van de Masterclass HR(D) geven twee sprekers inzicht in toekomstgericht HRD. Hogeschool Arnhem en Nijmegen schetst een beeld van vier mogelijke toekomstscenario’s die van invloed zijn op de toegevoegde waarde van HRD. Eneco gaat in op de inzet van HR als versneller bij het realiseren van hun nieuwe strategie, met gebruik van agile HR.

 

Programma
 


09.30 - 09.45 uur     Opening


09.45 - 10.45 uur    Anders organiseren en HR(D)

William de Kaste, coördinator Bachelor Learning and Development in Organisations, Hogeschool Arnhem en Nijmegen

William de Kaste neemt ons mee in de veranderende opdracht van HRD binnen een hogeschool. Veel van de huidige methoden en HR-protocollen werken prima. Sommige vraagstukken hebben echter een ander repertoire of aanpak nodig. Hoe doe je dit? Waar begin je? Wat vraagt de toekomst van HRD? We verkennen vier scenario’s. Binnen ieder scenario’s focussen we ons op wat dit betekent voor HRD en daaraan gerelateerde thema’s, zoals wendbare (of lerende) organisatie, leercultuur, leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling en bekwaamheid (motivatie) van professionals. Je leert de voor HRD relevante thema’s bespreken en vragen formuleren.


11.00 - 11.15     Pauze


11.15 - 12.30     Agile HR bij de Eneco Groep

Esther Geven, HR Manager Eneco

De Eneco Groep is een van de drie energiereuzen van Nederland. Om optimaal met klanten en partners te kunnen samenwerken vormt het bedrijf zich om naar een moderne netwerkorganisatie. HR is de versneller bij het realiseren van de transformatie. De Eneco Groep richt zich nu op de continue dialoog tussen leidinggevenden en medewerkers met vragen als: Doe je de goede dingen? Doe je ze goed? Waar zit je kracht? Zit je op de goede plek? Het nieuwe, agile HR betekent loslaten, continu flexibel zijn, kijken wat er nodig is en op basis daarvan de organisatie aanpassen. In deze masterclass neemt Eneco HR Manager Esther Geven ons mee in de aanpak en ervaringen van Agile HR.


12.30 - 13.30 uur     Lunch


 

Voor wie?

Medior en senior HR(D)-professionals, HR(D)-managers en leidinggevenden, die vanuit hun rol een actieve bijdrage leveren aan strategisch HR en organisatieontwikkeling.

Deelname is uitsluitend bestemd voor eigen medewerkers van hogescholen die aangesloten zijn bij de Vereniging Hogescholen.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 17 april 2018. Voor degenen die dat aangeven, staat een lunch klaar aan het eind van de ochtend.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. 

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gertrud Lemmens (070 312 21 76), lemmens@zestor.nl.

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: