« Terug

Masterclasses HR(D) - Aanmelden niet meer mogelijk!

Trends en ontwikkelingen op het gebied van organisatieontwikkeling volgen elkaar snel op. Hogescholen gaan daar op verschillende manieren mee om. Jouw rol als strategisch partner vanuit HR(D) verandert daarmee ook. Werk je als HR(D) professional aan veranderingen in de organisatie en wil jij je verder ontwikkelen in je rol en kwaliteiten als HR(D)professional en in de manier waarop jij die rol vormgeeft? Dan bieden deze masterclasses met interessante gastsprekers en praktijkvoorbeelden jou daarvoor een uitstekende mogelijkheid.

 

Voor HR(D) professionals organiseert Zestor een serie van vier (eendaagse) masterclasses over de veranderende rol van de HR(D) professional in het hbo. De serie masterclasses is bedoeld om je als HR(D)-professional te ondersteunen bij je veranderende rol als strategisch partner. Daarnaast biedt het je de mogelijkheid om op te trekken met HR(D) professionals van andere hogescholen, waarbij je elkaar ook buiten de masterclasses naar behoefte kan benaderen en ondersteunen.

Programma

Elke masterclass bevat een inhoudelijk thema dat door ervaringsdeskundigen, voorlopers en experts uit het hbo en andere sectoren van verschillende kanten en op verschillende wijzen wordt belicht. De thema's zijn:

  1. Actuele HR(D)-ontwikkelingen 
  2. HR en nieuwe organisatievormen
  3. HR(D) in verandering en ontwikkeling
  4. HR(D) in de praktijk

Op dit moment zijn er bijdragen bekend van:

  • Petra Biemans, lector HRM & Persoonlijk Ondernemerschap InHolland (Welke rol moet HRD pakken als je wilt dat hbo docenten hun studenten goed kunnen voorbereiden op alle veranderingen in het werkveld?)
  • Luca Lopes de Leao Laguna, docent en onderzoeker HRM, Hogeschool van Amsterdam (Onderzoekend werken in de HRM-praktijk)
  • Sjoerd van den Heuvel, hoofddocent Arbeid & Organisatie Hogeschool Utrecht (People Analytics)
  • Hogeschool Zeeland (Implementeren van anders organiseren)
  • Rabobank (De HR gesprekscyclus: waarderend beoordelen)

Naast dit theoretisch kader loopt jouw rol als HR(D) professional in de veranderende organisatie als rode draad door het programma. Elke masterclass belicht drie invalshoeken: jouw rol en kwaliteiten als HR(D)professional, hoe jij je rol vormgeeft in de HR(D)- en de hbo-context, alsook binnen het systeem van de organisatie met alle belanghebbenden binnen en buiten. 

Je wordt geïnspireerd en gestimuleerd tot interactie, waardoor je nieuwe ideeën en inzichten krijgt die je direct kunt toepassen in de praktijk. Vaste onderdelen zijn: 
•    Inbreng kennis en best practices
•    Vertaling naar de eigen werkpraktijk en ervaringen uitwisselen
•    Intervisie: leren van elkaar. Praktijkopgaves in relatie tot het thema.
•    Reflectie en evaluatie

 

 

Waar en wanneer?

De 4 masterclasses vinden plaats op 20 maart, 24 april, 18 mei en 22 juni 2018 van 09.30 – 16.30 uur in de Winkel van Sinkel in Utrecht.

Voor wie?

Medior en senior HR(D)-professionals en HR(D)-managers, die vanuit hun rol een actieve bijdrage leveren aan strategisch HR en organisatieontwikkeling. We gaan daarbij uit van minimaal 5 jaar ervaring in de HR(D)-discipline. 

Deelname is uitsluitend bestemd voor eigen medewerkers van hogescholen die aangesloten zijn bij de Vereniging Hogescholen.

Aanmelden niet meer mogelijk!

De inschrijftermijn is helaas gesloten.

 

Kosten

Zestor biedt de serie masterclasses kosteloos aan. Voor een lunch wordt gezorgd.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Janneke Smit (070 312 21 47), smit@zestor.nl.

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: