« Terug

Leergang Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie

De sector hbo kent behoorlijk wat uitdagingen op de arbeidsmarkt. Het is essentieel dat een recruiter of wervingsspecialist op een hogeschool hier goed op inspeelt. Wil jij een volwaardige businesspartner worden als het gaat om recruitment? De leergang Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie is specifiek ontwikkeld voor hogescholen en biedt vijf masterclasses voor HR-professionals om zich verder te specialiseren.
Helaas kun je je niet meer inschrijven, de leergang zit vol. Er zijn nog wel plaatsen beschikbaar voor dezelfde leergang met start 25 januari 2018.

De recruiter als volwaardige businesspartner

De arbeidsmarkt trekt sneller aan dan verwacht en daardoor kan een tekort aan ‘beschikbaar’ personeel ontstaan. Dat geldt zeker voor sectoren als gezondheidszorg en techniek, waar het al langer moeilijk was om geschikt personeel te vinden. Voor het hbo blijkt het tevens lastig om nieuw, geschikt personeel langdurig te behouden. Ten slotte weten we uit onderzoek dat één derde van de hogeschoolmedewerkers de komende tien tot vijftien jaar uitstroomt door het bereiken van de pensioenleeftijd.

Het is nodig voor hogescholen om recruitment (opnieuw) te doordenken en het proces te herontwerpen. Op die manier kunnen we slagen maken op het gebied van zichtbaarheid, kwaliteit, snelheid en efficiency. De rol van recruiter als volwaardig businesspartner wordt hierin essentieel. Hogescholen en het sectorfonds zijn van mening dat als we krachten en kennis bundelen, dit zowel ten goede komt aan de hogeschool als aan de gehele hbo-sector.

De leergang Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie

De leergang Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie is bedoeld om een volwaardige businesspartner te worden als het gaat om recruitment. De leergang is specifiek ingericht voor hogescholen en bestaat uit 5 inhoudelijk actuele, relevante masterclasses. Deze masterclasses worden verzorgd door in het onderwerp gespecialiseerde trainers en aansprekende gastsprekers. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Client Experience 
  • Vacature-intake & vacatureteksten
  • Recruitment Marketing
  • Opstellen van een wervingsadvies
  • Job- en doelgroepmarketing 
  • Candidate Experience – recruitment 3.0
  • Sourcing en het targetten: de wereld van Boolean Search, Google for Jobs en Social Media
  • Talentpool
  • Selectie en Communicatie
  • HR Analytics: Ken- en stuurgetallen in recruitment 

Programma

De start van de leergang is 23 januari 2018 en de bijeenkomsten hebben een cyclus van 5-7 weken, rekening houdend met de regionaal bepaalde vakanties die gelden in het hoger onderwijs.

Bekijk hier het volledige programma

Voor wie?

Door de breedte van het aanbod en de doorvertaling naar de ‘praktijk op de hogeschool’ is de leergang Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie relevant voor zowel beginnende als meer ervaren recruiters, wervingsadviseurs, HR-adviseurs en HR-businesspartners

Deelname is uitsluitend bestemd voor eigen medewerkers van hogescholen die aangesloten zjin bij de Vereniging Hogescholen.

Aanmelden

Inschrijven kan via de knop 'aanmelden' bovenaan deze pagina. Voor een lunch wordt gezorgd. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en het definitieve programma. 

De leergang Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. Een leergang gaat door bij een minimale inschrijving van 8 deelnemers.

Kosten

Zestor biedt de leergang Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie kosteloos aan; hierbij behoort ook het opleidingsmateriaal. Je dient zelf een laptop mee te nemen voor tijdens de Masterclasses. 

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Brigitta van Dalen (070 312 26 21), dalen@zestor.nl.

Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo: